Qui som?

Llúmia és un grup resident a Barcelona que fusiona el folk atlàntic i el pop íntim en català. Format l’any 2010 per un grup d’amics que es reunien a una casa de fusta per tocar i composar cançons, decideixen enregistrar i presentar una maqueta al concurs Sona9, lluny d’imaginar que arribarien a la fase final del mateix, amb tant bona acceptació i crítica. És per això que un cop finalitzat, inicien l’enregistrament del seu primer àlbum “Trossos d’una vida sencera” al gener de l’any 2012, amb deu cançons que narren una història amb un fil argumental continuat des de l’inici. Al mateix temps són proposats per ser imatge i música de l’ Espot televisiu corresponent a la campanya promocional del club TR3SC alhora que alguns components del grup són contractats per formar part del grup musical que apareix als capítos de la sèrie de TV3 “El Gran Nord”.

A Llúmia hi tenen cabuda instruments acústics i passatges propis del folk atlàntic, el country i fins i tot la música irlandesa. El formen cinc músics i cantants: El Dani Campos (veu principal, guitarres, banjo, piano, mandolina, autoarpa i flautes), el Raúl Pérez (bateries, percussions, ambients i veus), el Jordi Bastida (guitarres acústiques i veus), l’Ana Fernàndez (violins i veus) i la Carla Gordo (contrabaixos i veus).

Llúmia ens venen a presentar els seu primer treball en estudi, ‘Trossos d’una vida sencera’. Una declaració d’intencions en forma de disc conceptual carregat d’emocions, sonoritats Folk (europeu-americà), lletres en català i mesos de feina creativa.